Bambukinis suši gaminimo kilimėlis – Japonijoje turi pavadinimą Makisu
Makisu – yra iš bambuko ir medvilnės virvelės padarytas kilimėlis, naudojamas gaminant maistą. Naudojant makisu dažniausiai gaminami suvynioti sušiai, vadinami makizushi, tačiau Bambukinis suši gamnimo kilimėlis taip pat naudojamas formuojant kitus minkštus maisto produktus, pavyzdžiui, omletus, ir norint išspausti skysčio perteklių iš maisto.
Po naudojimo makisu reikia kruopščiai išdžiovinti, kad neatsirastų bakterijų ir grybelių. Kai kurie virėjai prieš naudodami makisu padengia jį plastikine plėvele, kad sumažintų valymo pastangas. Tai ypač reikalinga gaminant uramaki, savotiškus maki suši su ryžiais, esančiais ritinėlio išorėje. „Makisu“ yra nebrangūs, todėl žmonės dažnai po naudojimo gali juos paprasčiausiai išmesti, bet aišku,tai nėra būtina.