Furikake prieskoniai ryžiams – jūros dumblių ir vytinto tuno drožlių (bonito) derinys, skaniai atrodantis ir maistingas papuošimas ryžių patiekalams, kurie naudojami beveik kiekvienoje šeimoje Japonijoje.
Tinka naudoti su ryžiais, makaronais, kuskusu, grikiais, kiaušiniene ar omletu. Dažnai naudojami Onigiri ryžių kamuoliukų gamyboje. Produkto sudėtyje yra daug kalcio.
Sudėtis: SEZAMAS, KVIEČIAI, kalcinuotas kiaušinių lukšto kalcis, krakmolas (kukurūzai, saldžiosios bulvės), cukrus, ŽUVŲ Dribsniai (bonito, skumbrė), druska, KIAUŠINIO KELTYNO MILTELIAI, Sojų padažas (sudėtyje yra sojos, kviečių), kukurūzų miltai, hidrolizuoti baltymai, BONITO MILTELIAI, jūros dumblių ekstraktas, jūros dumblių ekstraktas , Prieskoniai, skonio stiprikliai: E508, E516, EL metioninas, E331, E363, E621, E640, kalcinuotas koralinis kalcis, dažiklis: E150a, karotinoidai, saldymedis