Kas yra Mirinas?
Hon Mirin saldi sakė yra sirupo koncistencijos skystis, naudojamas teriyaki patiekalų ir padažų gaminimui. Tai yra vienas iš svarbiausių japonų kulinarijos padažų. Panašiai kaip sakė, Hon mirin taip pat yra sakės rūšis, tačiau jos alkoholio kiekis yra mažesnis (vietoj 20% – 14 proc.) Hon mirin (本 み り ん) yra 14% alkoholio ir 0% druskos. Garuose išvirti glitingi ryžiai, ryžių koji pelėsiai ir šochu (distiliuotas alkoholinis gėrimas) maišomi ir fermentuojami apie 40–60 dienų. Ryžių koji fermentai skaido glitingų ryžių krakmolą, baltymus ir įvairius sacharidus, aminorūgštis, organines rūgštis, galutiniame procese sukurdami unikalaus skonio saldžią sakę – mirin.
Šis Hon mirin padažas yra būtinas gaminant teriyaki, yakitori ir kitus populiarius japoniškus patiekalus.
Pagrindinis teriyaki patiekalų ingredientas !
Hon mirin puikiai tinka pire daugumos produktų ir patiekalams suteikia švelnaus saldumo. Esant gilesniam ir intensyvesniam umami pojūčiui, ji taip pat padeda užmaskuoti žuvies ir jūros gėrybių kvapą ir padeda subtiliau atskleisti patiekalo skonį.
Ar vietoj Hon Mirin galiu naudoti ryžių actą?
Nerekomenduojame mirin keisti ryžių actu, nes abu turi visiškai skirtingas savybes ir paskirtį. Ryžių actas yra stipresnis ir suvienodina skonį. O mirin yra švelnaus skonio ir patiekalams jis suteikia švelnų skonį ir šilkinę tekstūrą.
Laikymo salygos po buteliuko atkimšimo
Hinode Hon Mirin saldžią sakę reikia laikyti šaldytuve ir rekomenduojama suvartoti per 3 mėnesius nuo atkimšimo momento. Laikant šaldytuve, skystyje esantis cukrus gali nežymiai kristalizuotis.
Ingridientai: Lipnūs ryžiai, ryžiai, maltozės sirupas, alkoholis. Alk. 14%