Japoniško stiliaus Udon makaronai
Japoniško stiliaus Udon makaronai yra tirštų, kvietinių miltų makaronų rūšis, dažnai naudojama japonų virtuvėje. Jie dažnai patiekiami karšti kaip paprasčiausia makaronų sriuba, kuris gaminamas iš dashi, sojos padažo ir mirino. Paprastai ant jų dedami plonai supjaustyti svogūnai. Kiti įprasti priedai yra tempura, dažnai krevetės arba kakiage (mišri tempura fritter rūšis), arba aburaage, giliai keptos tofu kišenės, pagardintos cukrumi, mirinu ir sojos padažu. Dažnai pridedama plona kamaboko skiltelė, pusės mėnesio formos žuvies pyragas. Pagal skonį galima pridėti šichimi.
Sultinio ir užpilo skonis įvairiuose regionuose skiriasi. Paprastai rytinėje Japonijoje naudojamas tamsiai rudas sultinys, pagamintas iš tamsaus sojos padažo (koikuchi shōyu), o Vakarų Japonijoje – šviesiai rudas sultinys, pagamintas iš šviesaus sojos padažo (usukuchi shōyu). Tai pastebima supakuotuose greito paruošimo makaronuose, kurie dažnai parduodami dviem skirtingomis rytų ir vakarų versijomis. Currynanban yra dar viena populiari variacija, patiekiama kario sultinyje.
Šie makaronai ypatingai stori ir supakuoti į pakuotes po viena porcija.