Japonų virtuvė garsi ne tik sveiku maistu, bet ir tam tikrų patiekalų ypač greitu paruošimu. Šis Mano Japonija rinkinys – Miso sriuba padės Jūms pagaminti maistingą ir naudingą Miso sriubą su shiitake grybais ir tofu.
Miso doesn,t need a doctor. Perfrazuojant posakį galima išversti taip – valgydamas miso būsi sveikas ir nereikė kreiptis į gydytojus – sako japonai.
Iš ko susideda Mano Japonija rinkinys – Miso sriuba?
- Mori-nu šilkinis kietas sojų tofu 349g
- Miso Dashi pasta 500g
- Fueru Wakame džiovinti jūros dumbliai 50g
- Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 70g
Ingredientų proporcijas ir apskaičiuotą porcijų skaičių galite rasti Receptų skiltyje
Kas yra Miso sriuba?
Miso sriuba (味噌 汁, misoshiru) yra tradicinė japonų sriuba, susidedanti iš dashi sultinio, į kurį įmaišoma minkšta miso pasta. Be to, yra daugybė pasirinktinių ingredientų (įvairių daržovių, tofu, abura-age ir kt.), Kurie gali būti dedami atsižvelgiant į regioninius ir sezoninius receptus bei asmeninius pageidavimus. Japoniško maisto kultūroje „Miso sriuba“ yra sriubos patiekalų, patiekiamų su ryžiais, atstovas. Miso sriuba dar vadinama Omiotsuke (御 味 御 付).
Miso sriuba yra laikoma viena iš dviejų pagrindinių japonų virtuvės sriubų rūšių kartu su suimono (skaidri sriuba, pagardinta nedideliu sojos padažo ir druskos kiekiu dašiose).
Kokia nauda iš miso pastos ?
Visų pirma pačios sojų pupelėse yra visos amino rūgštys, o dėl fermentacijos – visos yra maksimaliai pasisavinamos. Tai koncentruoti aukštos kokybės baltymai. Taip pat mikroelementai (čia jau kaip kurie šaltiniai nurodo: cinkas, manganas, varis, vitaminas K ir t.t.), Omega-3. Įvairūs polifenoliai (kaip aliejuose). Skaidulos. Dėl minimalaus kalorijų skaičiaus miso pasta yra ypač mėgstama Japonijoje. Moksliškai įrodyta ir nauda širdies ir kraujagyslių sistemoms, cukraus balansui, subalansuotai žarnyno veiklai. Mokslininkai nesutaria, kiek to gėrio reikia priskirti pačiai sojai, kiek fermentui. Matyt, abiems. Ne veltui šis produktas yra tiek tūkstantmečių naudojamas kaip kasdienis maistas, ypač Japonijoje ir Kinijoje. Japonijoje miso minimas nuo 10 a. prieš Kristų.
Faktai apie miso naudą
Kiekvienoje porcijoje yra nedaug kalorijų, bet daug baltymų, ląstelienos, mangano ir vitamino K. Jame taip pat yra daugybė kitų svarbių mikroelementų, įskaitant varį, cinką, riboflaviną ir fosforą.
30 gr miso pastoje yra maždaug:
- 56 kalorijų energetinė vertė
- 7,4 gramų angliavandenių
- 3,3 gramo baltymų
- 1,7 gramo riebalų
- 1,5 gramo maistinių skaidulų
- 1044 miligramai natrio (43 procentai DV)
- 0,2 miligramai mangano (12 procentų DV)
- 8,2 mikrogramai vitamino K (10 procentų DV)
- 0,1 miligramų vario (6 procentai DV)
- 0,7 miligramų cinko (5 procentai DV)
- 0,1 miligramų riboflavino (4 procentai DV)
- 44,5 miligramai fosforo (4 procentai DV)
- 0,7 miligramų geležies (4 procentai DV)
Be jau išvardytų maistinių medžiagų, jame taip pat yra nedidelis magnio, kalcio, kalio, seleno ir vitamino B6 kiekis.
Todėl šis Miso sriubos rinkinys padės Jūms palaikyti gerą sveikatos būklę bei skainiai ir sočiai pavalgyti!