Mano Japonija Rinkinys – Suši namuose – pagaminkite suši naumuose
Mano Japonija Rinkinys – Suši namuose susideda iš dviejų sojos padažų ,jūros dumblių, ryžiu, suši acto, wasabi ir kas be ko bambukinio suši gaminimo kilimėlio.
Rinkinio produktai:
- Natūralus sojų padažas Kikkoman 150ml
- Natūralus sojų padažas su mažiau druskos Kikkoman 150ml
- Japoniški Akita Komachi ryžiai 2kg
- Otafuku ryžių actas sušiams Sushi Su 500ml
- Yakinori skrudinti jūros dumblių lakštai sušiams 28g
- Wasabi pasta Tokusen Nama 42g
- Bambukinis suši gaminimo kilimėlis 24cm
Kaip pagaminti tobulus sušius?
Ryžiai:
- Ryžius supilkite į sietelį ir plaukite po tekančiu vandeniu iki kol ims bėgti skaidrus vanduo. Nuplautus, drėgnus ryžius palikite sietelyje pabrinkti 15-20 min.
- Ryžius užpilkite 900 ml vandens.
- Kaitinkite ant didelės ugnies iki kol užvirs. Virdami vis pamaišykite mediniu šaukštu ar mentele.
- Užvirus ugnį sumažinkite iki minimalios, puodą uždenkite dangčiu ir nemaišydami, nekilnodami dangčio virkite 10 min.
- Virimo pabaigoje vis patikrinkite ar nebėra vandens, jeigu vandens dar yra, pavirkite ryžius 1-2 min. ilgiau. Jeigu vanduo nugaruoja anksčiau, ryžius virkite 1-2 min. trumpiau.
- Ugnį išjunkite, puodą palikite uždengtą, nemaišykite. Palikite 10 min. pastovėti.
- Paruoškite ryžių acto pagardą. Actą, cukrų, druską sumaišykite ir pašildykite iki kol ištirps cukrus, druska. Neužvirinkite!
- Ryžius imkite mediniu šaukštu ar mentele ir paskleiskite plačiame dubenyje, ant padėklo, pjaustymo lentelės ar pan. Palaukite, kol kiek atvės, bet dar bus šilti.
- Šiltus ryžius apšlakstykite ryžių acto pagardu ir atsargiai išmaišykite. Atvėsinkite.
- Jeigu ryžių iškart nenaudosite, juos pridenkite švariu, drėgnu rankšluosčiu. Laikykite kambario temperatūroje ir būtinai sunaudokite per 4-5 val.
- Nori lapus perkirpkite pusiau jeigu norite pagaminti sušius mažesnio dydžio.
- Turimus priedus supjaustykite pailgomis juostelėmis (jeigu naudojate, pavyzdžiui, krevetes, jas perpjaukite išilgai pusiau, smulkių krevečių galite nepjaustyti).
- Pusę nori lapo dėkite ant bambukinio kilimėlio, paskirstykite sluoksnį ryžių, viršuje palikdami siaurą juostelę.
- Per ryžių vidurį sudėkite juostelę iš pasirinkto priedo.
- Keldami kilimėlį suvyniokite sušį, gerai suspauskite delnais.
- Kilimėlį išvyniokite, susuktą volelį supjaustykite labai aštriu peiliu.
- Suktinuką perpjaukite pusiau, gautas puses dar per pusę ir visus gabaliukus dar kartą padalinkite pusiau.
- Po kiekvieno pjūvio peilį nuvalykite drėgnu, švariu rankšluosčiu.
- Patiekite su sojų padažu, wasabi padažu.
Kodėl verta įsigyti šį rinkinį?
- Visi šio rinkinio produktai yra mėgstami ir kasdien naudojami beveik kiekvienoje Japonų šeimoje dėl naudos sveikatai ir kokybiško skonio.
- SVARBU – perkant rinkinį žinosite kaip naudoti ir sutaupysite.