Marinuotas daržovių miksas Tenjinzuke
Marinuotame daržovių mikse Tenjinzuke yra agurkai, ridikai (daikon), morkos ir jūros dumbliai, imbieras, supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, mišinys. Įmirkytas sojų padaže su tik reikiamu saldumo kiekiu. Traškūs agurkai ir ridikas su gaiviu imbiero skoniu.
Puikiai dera su šiltais ryžiais ir ochazuke. Žinoma, jis yra toks skanus, kad jį galite tiesiog valgyti ir be ryžių.
* „Ochazuke“ yra paprastas japonų patiekalas, gaminamas užpylus virtus ryžius žaliosiąja arbata, dashi ar karštu vandeniu. Įprasti priedai yra japoniški marinatai, umeboshi, nori jūros dumbliai, furikake, sezamo sėklos, tarako ir mentaiko, sūdyta lašiša, šiokara, svogūnai ir vasabi.
Tenjinzyke yra ne tik labai skanus patiekalas, bet ir naudingas sveikatai
- Visi fermentuoti maisto produktai, kurie yra tsukemono (japoniški marinuoti produktai) yra naudingi sveikata ir labai mėgstami Japonijoje. „Tsukemono“ sudėtyje yra fermentų, kurie padeda pagerinti virškinimą. Jis taip pat turi probiotikų, kurie padeda pagerinti Jūsų odos būklę. Be to, tsukemono padeda pagerinti skrandžio ir inkstų funkcionavimą, turi daug B grupės vitaminų.
- Tsukemono gaminamai naudojant tradicine sir iš kartos į kartą perduodamą receptūrą. Naudingi dėl sudėtyje esančių vitaminų, skaidulų ir natūralių antioksidantų. Svarbu pažymėti, kad marinavimas actu, kuris yra populiarus Lietuvoje, nėra pats sveikiausias fermentacijos procesas, kuris gamina probiotikus iš „lactobacillus bakterijų“, naudojant druskos ir vandens sūrymą. Šios naudingos bakterijos, kurių pilna Tsukemono, teikia visokeriopą naudą sveikatai, pradedant skaisčia oda, stipria imuninės sistemos funkcija ir širdies bei kraujagyslių sveika būkle.
- Marinuotos be acto daržovės naudingesnės sveikatai nei šviežios. Visu pirma, jose gausu B grupės vitaminų. Gausu skaidulų kiekis veiks prieš vidurių užkietėjimą, pagerins žarnyno veiklą, hiperglikemiją ir slopins cholesterolio kiekio padidėjimą.
Sudėtis: agurkai (60%), vanduo, sojos padažas (vanduo, sojos pupelės, kviečiai, druska), ridikas daikon (6%), druska, morkos (2%), imbieras (1,2%), jūros dumbliai (1%), Skonio stiprikliai : E621, čili (0,2%), Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos : E270, E260, E330, sezamas (0,1%), Konservantai: E202, Saldikliai: E951*, Spalva: E101, E150a .
*yra fenilalanino, kuris yra nepakeičiama amino rūgštis, randama baltymų turinčiuose maisto produktuose: pieno produktuose, kiaušiniuose, mėsoje, žuvyje, ankštinėse daržovėse ir kt.