Miso doesn,t need a doctor(Jei kasdien valgai miso, nereikės kreiptis į gydytoją) – taip miso naudą apibudina japonai!
Miso milteliai patogi ir universali alternatyva miso pastai.
Umami miso pastos milteliai, tai puikus būtinų mineralų ir geras įvairių B grupės vitaminų, vitaminų E, K ir folio rūgšties šaltinis. Kaip fermentuotas maistas, miso suteikia žarnynui naudingų bakterijų, kurios padeda mums išlikti sveikiems. Į 120g tūrio pakuotėje telpa net 15 miso sriubų porcijų.
Miso sriuba yra visiems pažįstama, bet mažai kas iš Europos šalių gyventojų žino, kad miso pasta gali būti naudojama gaminant ir kitus įvairius patiekalus. Miso pastos milteliai puikiai tai parodo. Su šiais nuostabiais milteliais galima pagardinti keptą viščiuką, o gal vakarienei nuspręsite pagaminti miso skonio lašišą keptą folijoje? Jeigu trūksta laiko gaminimui arba esate pavargę, užtenka jėgų, užtenka tik pagaminti koldūnus arba išvirti ryžius, miso pastos milteliai taps puikiu prieskoniu.
Receptų idėjos naudojant miso pastos miltelius :
- Pats žinomiausias patiekalas “Miso Sriuba”
- Supjaustykite 50g tofų kubeliais
- Taip pat supjaustykite svogūnų laiškus
- Naudokite tik 1 šaukštą miso pastos miltelių
- Visą tai užpilkite 160ml karšto vandens.
- Kepti ryžiai
- Sumaišykite 20g pjaustyto žalio svogūno, (pagal skonį galite pridėti) vieną gabaliuką pjaustyto kumpio ir plaktą kiaušinį.
- Įkaitinkite keptuvę, tada įpilkite aliejaus. Pradėkite kepti kiaušinio mišinį + 200g virtų ryžių. Maišykite kepdami.
- Išjunkite ugnį, užbarstykite 1,5 stalo šaukšto miso miltelių, gerai išmaišykite ir vėl įjunkite ugnį ir dar kartą maišydami pakepkite. Skanaus!
Tik du receptai, bet žinant tai, kad miso milteliai duoda galimybę kiek vienam atskleisti savo kūrybiškumą gaminant maistą, jie tampa būtina Jūsų virtuvės dalimi.
Įdomūs faktai apie miso
- Mokslininkai nustatė, kad vartojant vieną dubenėlį miso sriubos per dieną, ką dauguma Japonijos gyventojų ir daro, mažina riziką susirgti vėžinėmis ligomis.
- Miso padeda išsaugoti odos grožį, nes jame yra linolo rūgšties – būtinosios riebalų rūgšties, kuri padeda odai išlikti švelniai ir be pigmentinių dėmių.
- Miso yra geras pasirinkimas moterims, turinčioms nusiskundimų dėl menopauzės.
Miso pastos milteliai tinka vegeratiškų patiekalų gaminimui.