PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 20 MIN.
1. Svogūnų laiškus supjaustyti siauromis riekelėmis. Kopūstą smulkiai susmulkinti – geriausiai plonyčiais ruoželiais. Nuo kopūsto supjaustymo labai priklauso, kaip pavyks iškepti blyno formą ir jį apversti.
2.Į dubenį sudėti kopūstą, svogūnų laiškus, suberti Okonomiyaki miltus, druską, įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Masė turi būti lipni.
3.Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti ant vidutinės kaitros.
4.Dėti kelis šaukštus kopūstų masės, išlyginti mentele iki vientiso, maždaug 1.5 cm storio blyno. Kepti 3 minutes iš abiejų pusių iki kol apskrus ir iškeps. Taip iškepti visus blynus. Galite kepti kaip didesnius blynus per visą keptuvę, ar kaip mažesnius blynelius. Kepant patogu uždengti dangčiu, kad tolygiau iškeptų vidus.
5.Okonomiyaki labai tinka tiekti su marinuotu imbieru, o jei mėgstate, šie blynai tradiciškai užtepami japonišku majonezu Kewpie majonezu ir Okonomi padažu, pabarstomi smulkintais svogūnų laiškais.
Patarimai:
•Priedai. Okonomiyaki galite pagardinti mėgiamais priedais, pvz. ant į keptuvę įdėto kepti blyno viršaus uždėti plonai pjaustytų rūkytos šoninės riekelių ar kumpio (tada apvertus šie priedai gražiai apskrust) ir/ar, jei norite tradiciškai, pabarstyti bonito dribsniais.
•Autentiškai. Jei norite visiškai autentiškai ir pavyksta rasti šio ingrediento, į Okonomiyaki tešlą galite įmaišyti šaukštelį Kombu jūros dumblių sultinio miltelių (angl. kombu dashi powder).
INGREDIENTAI 2 porcijoms:
0.5 vieneto | kopūstų (nedidelio) |
1 pundelis | svogūnų laiškų |
2 vienetai | kiaušinių |
50 gramų | Okomiyaki miltų |
0.5 šaukštelio | druskos (arba pagal skonį) |
0.5 šaukštelio | cukraus (nebūtina) |
saulėgrąžų aliejaus kepimui |
PATIEKIANT: | ||
pagal skonį | marinuoto imbiero | |
pagal skonį | Kewpie japoniško majonezo | |
pagal skonį | Okonomi padažo | |
šiek tiek | svogūnų laiškų |
Skanaus!