Panko džiūvėsėliai – yra japoniško stiliaus duonos trupiniai, pagaminti iš baltos duonos be plutos. Dėl to gaunamas lengvesnis, puresnis duonos trupinys, kuris sugeria mažiau riebalų ir lieka traškesnis ilgiau nei tradiciniai trupiniai.
Panko džiūvėsėliai naudojami gaminant Tonkatsu kiaulieną( labai panašus į mums įprastą karbonadą) ir fritiūrinėje ruošiamoms daržvėms, krevetėms.
1kg pakuotė atodo didelė, tačiau jos išeiga yra labai gera – tai taupi pakuotė šeimai.
Prie egzaminus ir svarbius testus mokyklose ir universitetuose japonų studentai, norėdami sėkmės, dažnai valgo katsu (kotletus) patiekalus. Taip yra todėl, kad žodis katsu taip pat gali reikšti katsu , reiškiantį „laimėti“. Todėl ne tik studentai prieš egzaminu, bet ir prieš naujus metus japonai valgo Tonkatsu, Katsudon ir dar daugiau skirtingų katsų, kad kitais metais viskas pasisektu. Gaminant šitus patiekalus yra naudojami panko džiūvėsėlai. Įdomus faktas, kad japoniškas žodis katsu kilo iš angliško žodžio „kotletas“.