Sanuki udon makaronai – stori, minkšti, ilgi makaronai vakuuminiame maišelyje, išsiskiriantys kvadratine briaunų forma ir pasižymintys į standžios žele ar guminukų panašia konsistencija, Šie makaronai pagaminti iš kvietinių miltų, vandens ir druskos. Pažymėtina, kad valgant sanuki udon makaronus labai lengva šliurpti, kas Japonijoje laikoma didžiausiu komplimentu patiekalą pagaminusiam virėjui.
Udon makaronai yra populiari makaronų rūšis, paprastai patiekiama su švairiai sjaponiškais specializuotais sultiniais kaip Tsuyu.
Su udon makaronais dažnai patiekama tempura, smulkiai pjaustyti žalieji svogūnai, sezamo sėklos. Sotesniam variantui papildoma virta pjaustyta kiauliena ar kita mėsa. Udon makaronai dažniausiai randami Rytų Azijos virtuvėje ir yra ypatingai populiarūs Japonijoje.
Udon makaronus tereikia pavirti keletą minučių ir jie jau yra tinkami valgymui užpilant pirktu ar namuose išsivirtu sultiniu ar paskaninus prieskoniais ar šlakeliu sezamų aliejaus
Dėl ypač lengvo paruošimo ir šviežaus skonio, sanuki udon makaronai yra ypatingai populiarūs gaminant maistą namuose ir viešojo maitinimo įstaigose.