Shibazuke marinuoti pjaustyti agurkai
„Shibazuke“ yra vienas iš trijų originalių Kioto marinatų, be „Suguki“ ir „Senmaizuke“.
Šis ryškiai violetinis marinuotas agurkas pagamintas iš agurkų, baklažanų, purpurinio shiso ir imbiero, marinuoto umezu (japoniškų slyvų acte). Sūrus, šiek tiek rūgštus shibazuke skonis atsiranda dėl pieno rūgšties susidarymo druskos rūgštyje.
Shibazuke paprastai patiekiamas Kioto virtuvėse, tačiau palaipsniui išplito į likusią Japonijos dalį, kur jie taip pat mėgaujasi gardžiu skoniu.
Vidutinė maistinė informacija 100 g | |
kaloringumas | 134kJ 32kcal |
Riebalai – iš kurių sočiųjų riebalų | 0g 0g |
Angliavandeniai – įskaitant cukrų | 8,2g 0,2g |
pluoštas | 0g |
baltymas | 0,2g |
druskos | 2000mg |