Yakinori skrudinti jūros dumblių lakštai sušiams
Yakinori skrudinti jūros dumblių lakštai sušiams gaminami pagal tradicinį japonų receptą, kuris suteikia jiems švelnumo ir traškumo. Yakinori lakštai daugiausia naudojami gaminant maki ir suši ir šiems patiekalams suteikia unikalų skonį. Kruopščiai išdžiovinti ir skrudinti Yakinori jūros dumbliai idealiai tinka žuvies patiekalams pagardinti.
Jūros dumblių valgymo nauda sveikatai
- Jūros dumbliai auga palei uolėtas pakrantes ant akmenų visame pasaulyje, tačiau dažniausiai jie valgomi Azijos šalyse, tokiose kaip Japonija, Korėja ir Kinija.
- 7 mokslininkų įrodyti jūros dumblių pranašumai:
- Sudėtyje yra jodo ir tirozino, kurie palaiko skydliaukės funkciją ( Yakinori skurdinti jūros dumbliai turi 37 mikrogramus jodo viename grame )
- Unikalus vitaminų ir mineralų šaltinis
- Sudėtyje yra antioksidantų
- Organizmą papildo skaidulomis ir polisacharidais, kurie gali palaiko žarnyno sveiką būklę
- Gali padėti numesti svorį, malšina alkį .( Yakinori skrudinti jūros dumbliai puikiai tinka sušių gamybai, kas padeda palaikyti formą ir taip pat valgyt sveiką ir skanų maistą. ( ryžiai turi tik 365 kcal per 100 g. )
- Gali sumažinti širdies ligų riziką
- Gerindami cukraus kiekio kraujyje kontrolę, jie gali padėti sumažinti 2 tipo diabeto riziką
Yakinori gamyba
Nori gamyba ir perdirbimas atliekamas pažangių technologijų pagalba. Ūkininkavimas vyksta jūroje, kur Pyropia (jūros dumbliai iš kurių yra gaminami Yakinori) augalai auga prisitvirtindami prie jūros paviršiuje pakabintų tinklų, kuriuso ūkininkai prižiūri priplaukdami iškluojamomis valtimis (be kuro). Augalai greitai auga, o nuo „sėjos“ iki pirmojo derliaus praeina apie 45 dienas. Iš vienos „sėjos“ galima paimti kelis derlius, paprastai maždaug kas dešimt dienų. Jūros dumblių derlius nuimamas naudojant įvairių konfigūracijų mechaninius surinktuvus. Žaliavinį produktą dažniausiai apdoroja automatizuotos mašinos, kurios tiksliai pakartoja tradicinius rankinio apdorojimo etapus, tačiau žymiai pagerina produkto gaminimo efektyvumą ir nuoseklumą. Galutinis produktas yra popieriaus plonumo, juodas, džiovintas maždaug 18 cm × 20cm dydžio ir 3 gramų svorio lakštas.