Kiaušinių patiekalai

Viniojamas omletas su jūros dumbliais

Viniojamas omletas su jūros dumbliais
Viniojamas omletas su jūros dumbliais

Viniojamas omletas su jūros dumbliais

Mano Japonija
Viniojamas omletas su jūros dumbliais yra labai lengvas ir paprastas garnyras, pietų dėžėse – Bento. Jis nuostabiai minkštas, purus ir švelnus, jo skonis labai panašus į omletą, bet šiek tiek tvirtesnis ir labiau kramtomos tekstūros.
0 from 0 votes
Bendras laikas 17 mins
Course Breakfast, Side Dish
Virtuvė Japanese
Porcijos 5 porcijos

Ingridientai
  

  • 5 Kiaušiniai dideli
  • 2 stalo šaukšt. Vanduo
  • ¼ arbatos šaukšt. Druska smulki
  • 2 stalo šaukšt. Žalias svogūnas smulkiai supjaustytas kubeliais
  • Yakinori skrudinti jūros dumblių lakštai sušiams

Pasirinktinai

  • 2 stalo šaukšt. Morkos smulkiai supjaustytas kubeliais
  • 2 stalo šaukšt. Kumpis smulkiai supjaustytas kubeliais

Instrukcijos
 

Pasiruošimas

  • Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir pasirinktinai kumpį bei morkas. Morkos turi būti labai smulkiai supjaustytos, nes jei jos bus per didelės, jos gali būti ne visai iškeptos. 1 lapą „Yakinori“ supjaustykite stačiakampiu, kad tilptų ant visos keptuvės.
  • Kiaušinius plakite dubenyje lazdelėmis ar šakute. Iš lėto maišykite plakinį, kad nesuputotu.
  • Į dubenį su kiaušiniais įpilkite vandens, druskos (pasirinktinai šiek tiek cukraus 1/4 šaukštelio) ir tada susmulkintų ingredientų. Gerai išmaišykite.

Gamyba

  • Įkaitinkite Tamago keptuvę ant vidutinės ir mažos ugnies ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus (tik šiek tiek pasukite) ir intensyviai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu, kad keptuvėje būtų padengta aliejaus danga.
  • Ant keptuvės supilkite maždaug 1 puodelį kiaušinių mišinio. Apverskite keptuvę, kad kiaušinis būtų tolygiai pasiskirstęs. Palaukite 2–3 minutes, kol kraštai apkeps, o dalis centro dar tik pradės kepti.
  • Sumažinkite ugnį iki mažos. Kantriai palaukite (apie 2–3 minutes), kol kraštai bus iškepti ir kai kurios dalys pradės kept. Jis nebeturėtų būti vandeningas.
  • Išjunkite ugnį. Mentele pradėkite kočioti vieną kiaušinio lakšto kraštą, bet nesukite iki galo. Palikite nedidelę dalį išvynioto kiaušinio, kad galėtumėte toliau dėti daugiau kiaušinių ir tęsti vyniotinį. Iš esmės nustokite riedėti, kai pradėsite pasiekti pabaigą, kur, jei dar kartą sukite, baigsite ritinį.
  • Kiaušinių ritinį perkelkite į vieną keptuvės pusę, išvalydami pagrindinę keptuvės vietą. Šią išvalytą keptuvės vietą lengvai aptepkite aliejumi, naudodamiesi aliejumi padengtu popieriniu rankšluosčiu, arba naudodami konditerinį teptuką.
  • Vėl įjunkite mažą ugnį. Ant keptuvės užpilkite dar vieną puodelį kiaušinių mišinio, bet pradėkite pilti kiaušinį išvynioto kiaušinio srityje. Kad naujai pridėtas nevirtų kiaušinių mišinys susilietų ir priliptų prie išvyniotos, dar ne visiškai išvirtos dalies, kad kiaušinių ritinėlis galėtų tęstis.
  • Pakartokite 4–7 žingsnius, kol nebus iškeptas visas kiaušinių mišinys.
Tried this recipe?Let us know how it was!