Daržovių patiekalai

Cukinijų ir shiitake grybų apkepas su sūriu

2-3 asmenims

Reikės:

  • 5 gramai džiovinų smulkiai supjaustytų shiitake grybų
  • 200 gramų cukinijos, smulkiai supjaustytos
  • 2 šaukšteliai baltojo vyno
  • 1 šaukštelis sviesto
  • 50 gramų susmulkinto sūrio
  • 25 gramai tarkuoto parmezano sūrio
  • 1,5 šaukšto riebios grietinėlės

Paruošimas:

1 žingsnis

Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite baltuoju vynu. Po 15 minučių atskirkite skystį, jį naudosime vėliau.

2 žingsnis

Į keptuvę supilkite sviestą, cukinijas, nusausintus shiitake pievagrybius, kepkite ant silpnos ugnies ir kepkite mažindami drėgmę, kol suminkštės.
Įpilkite atskirtą vyną, susmulkintą sūrį, tarkuotą parmesano sūrį ir riebią grietinėlę, gerai išmaišykite.

3 žingsnis

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Supilkite mišinį į kepimo skardą ir kepkite 15 – 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Recepte naudojama:

Uždaryti

Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 70 g

18.00
Naudoti: troškiniams, salotoms, sriuboms, košeriniam maistui gaminti.
Japoniškų Shiitake grybų pudra
Uždaryti

Japoniškų Shiitake grybų milteliai 40g

12.00
Japoniškų Shiitake grybų milteliai - patogi ir universali alternatyva grybams. Nereikia pjaustyti, belieka tik užberti ant mėgstamo bet kokio patiekalo ir šiek tiek palaukti kol milteliai išbrinks ir skonis atsiskleis. Ir užtenka vos mažo žiupsnelio!
Uždaryti

Premium Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 300 g

72.00
Premium Shiitake grybai naudojami įvairiems troškiniams, salotoms, sriuboms gaminti. Japoniška triumų alternatyva. Tinka košeriniam maistui gaminti.