Daržovių patiekalai

Cukinijų ir shiitake grybų apkepas su sūriu

2-3 asmenims

Reikės:

  • 5 gramai džiovinų smulkiai supjaustytų shiitake grybų
  • 200 gramų cukinijos, smulkiai supjaustytos
  • 2 šaukšteliai baltojo vyno
  • 1 šaukštelis sviesto
  • 50 gramų susmulkinto sūrio
  • 25 gramai tarkuoto parmezano sūrio
  • 1,5 šaukšto riebios grietinėlės

Paruošimas:

1 žingsnis

Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite baltuoju vynu. Po 15 minučių atskirkite skystį, jį naudosime vėliau.

2 žingsnis

Į keptuvę supilkite sviestą, cukinijas, nusausintus shiitake pievagrybius, kepkite ant silpnos ugnies ir kepkite mažindami drėgmę, kol suminkštės.
Įpilkite atskirtą vyną, susmulkintą sūrį, tarkuotą parmesano sūrį ir riebią grietinėlę, gerai išmaišykite.

3 žingsnis

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Supilkite mišinį į kepimo skardą ir kepkite 15 – 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Recepte naudojama:

-29%
Uždaryti

Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 70 g

8.50
Naudoti: troškiniams, salotoms, sriuboms, košeriniam maistui gaminti.
-13%
Japoniškų Shiitake grybų pudra
Uždaryti

Japoniški shiitake grybų milteliai 40g

7.00
Japoniškų Shiitake grybų milteliai - patogi ir universali alternatyva grybams. Nereikia pjaustyti, belieka tik užberti ant mėgstamo bet kokio patiekalo ir šiek tiek palaukti kol milteliai išbrinks ir skonis atsiskleis. Ir užtenka vos mažo žiupsnelio!
-8%
Uždaryti

Premium Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 300 g

46.20
Premium Shiitake grybai naudojami įvairiems troškiniams, salotoms, sriuboms gaminti. Japoniška triumų alternatyva. Tinka košeriniam maistui gaminti.