Įrašai, Naujienos

Japoniški Sugimoto shiitake grybai

KUR YRA AUGINAMI JAPONIŠKI SUGIMOTO SHIITAKE GRYBAI ?

Japoniški Sugimoto shiitake grybai auginami didžiausiame shiitake auginimo plote Japonijoje, nes apima net tris prefektūras – Oita, Miyazaki ir Kumamoto, kur išauginama 70% visos šalies shiitake derliaus.

Donko (冬菇) išvertus iš japonų kalbos reiškia žiemos grybas, kuris išsiskiria skonio sodrumu, tvirtumu ir kokybe.

KODĖL SUGIMOTO SHIITAKE GRYBAI YRA TOKIE YPATINGI ?

  1. Auginti ant natūralių Japoniško ąžuolo Quercus crispula rąstų. Video žiūrėti čia
  2. Lėtas ir natūralus auginimas užtiktina sodrų skonį ir kokybišką grybo tekstūrą.
  3. Sugimoto aukšti kokybės standartai auginimo ir džiovinimo procesams garantuoja maksimalų umami skonio pojūtį naudojant shiitake grybus.

SHIITAKE GRYBŲ PARUOŠIMAS

Japonijoje taikomas metodas

  • 1. Nuplaukite džiovintus shiitake vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus.
  • 2. Nuplautus shiitake kartu su vandeniu suberkite į užsegamą plastikinį maišelį. Sandariai uždarykite maišelį ir būtinai pašalinkite orą.
  • 3. Palikite maišelį per naktį šaldytuve, kad pilnai isigertų vandenduo. (Laikymas žemoje temperatūroje padidins grybų unikalų skonį.)
  • 4. Skystį, kuriame mirko shiitake grybai, perkoškite smulkiu koštuvu.
  • 5. Prieš naudodami shiitake kepurėles maisto gaminimui, nuimkite kietus išmirkytų shiitake stiebus. Vėliau stiebus galima naudoti sriubose, troškiniuose ir padažuose, kad išgauti umami skonį.

Greitesnis būdas pagaminti shiitake grybus

  1. Palikite shiitake grybus šaltame vandenyje vienai valandai.
  2. Virkite grybus bent 15 minučių.
  3. Toks būdas puikiai tinka gaminant miso sriubą!

KODĖL SHIITAKE GRYBAI NAUDINGI SVEIKATAI ?

  1. Kad jūsų kaulai būtų stiprūs, jiems reikalingas vitaminas D !

Vitaminas D atlieka svarbų vaidmenį kalcio, kuris yra svarbus kaulų stiprumui, įsisavinimui. Teigiama, kad dėl kalcio trūkumo žmonės tampa jautresni tokioms ligoms kaip „osteoporozė“, dėl kurios kaulų sveikata sutrinka, taip pat atsiranda ir nemiga. Shiitake grybuose gausu vitamino D, kurio nėra daržovėse. Visų pirma, džiovintuose shiitake grybuose vitamino D yra apie 9 kartus daugiau nei neapdorotuose shiitake grybuose. Taip yra todėl, kad yra komponentas, vadinamas „ergosteroliu“, kuris veikiamas ultravioletinių spindulių pasikeičia į vitaminą D.

2. Shiitake išvalo kūną maistinėmis skaidulomis

Shiitake yra maistas, kuriame gausu maistinių skaidulų, tačiau džiovinimas padidina jų kiekį maždaug 10 kartų. Maistinės skaidulos sklandžiai pašalina žarnyne susikaupusias kenksmingas medžiagas, tokias kaip kancerogenai, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo.

3. Kontroliuoja cholesterolį ir kraujospūdį

Shiitake grybuose yra organizmo imunitetą stiprinančio komponento „Recitinan“ ir blogojo cholesterolio (MTL, VLDL) kiekį kraujyje mažinančio komponento „Eritadeninas“. Taip pat įmanoma sumažinti kraujospūdį nuolat valgydant džiovintus shiitake grybus. Tai paaiškina, kodėl ilgaamžiai Japonai valgo tiek daug shiitake grybų.

Back to list

Related Posts