Sriubos

Miso sriuba su shiitake grybais ir tofu

Miso sriuba su shiitake grybais ir tofu

Miso sriuba su Tofu ir Shitake grybais neturi pridėtinių riebalų, yra pilna maistinių medžiagų turinčio miso ir nuostabaus skonio!

  • 150 g Sojų tofu
  • 100 g Shiitake grybai DONKO
  • 400 ml Verdančio vandens
  • 2-4 arbatos šaukšt. Miso Dashi
  • 1 arbatos šaukšt. Fueru Wakame džiovinti jūros dumbliai
  • Skrudintos sezamo seklos (Papuošimui)
  1. Pirmiausia paruoškime shiitake grybus. Reikiamą kiekį shiitake mirkyti šiltame vandenyje 1h , vėliau bent 10 minučių virti.

  2. Tofu supjaustykite šiek tiek mažiau nei vieno centimetro kubeliais ir supjaustykite jau paruoštus shiitake grybus.

  3. Į nedidelį puodelį įpilkite miso pastos ir sumaišykite su keliais šaukštais karšto vandens. Tai padės jai susimaišyti su sriuba ir išvengti gabalėlių. Į karštą jau verdantį vandenį įpilkite miso, gerai išmaišykite, pridėkite jūros dumblių ir shiitake .

  4. Patiekite dubenėliuose su skrudintomis sezamo sėklomis ant viršaus

Rekomenduojama valgyti miso sriubą kartu su išvirtais japoniškais ryžiais. Kaip teisingai išvirti ryžius rasite čia.

 

 

Back to list