Padažai

Shiitake grybų ir grietinės padažas

2  asmenims

Reikės:

15 gramų džiovintų pjaustytų shiitake grybų
+ alyvuogių aliejus
+ druska ir juodieji pipirai pagardinimui
2 šaukšteliai grietinės
2 šaukšteliai baltojo vyno

Savo nuožiūra galite pridėti:
+ skystas vištienos ar daržovių sultinys

Užtruks pagaminti:

PARUOŠIMAS

1 žingsnis

Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 90 ml vandens. Po 30 minučių atskirkite vandenį, jį naudosime vėliau.

2 žingsnis

Į keptuvę įpilkite aliejaus, uždėkite ant vidutinės ugnies ir sudėkite į keptuvę nusausintus shiitake pievagrybius, kepkite apie 1 minutę.
Įpilkite grietinės, baltojo vyno, sultinio ir visą atskirtą vandenį ir užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol padažas sutirštės, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3 žingsnis

Patiekite su pakepinta kiauliena, ar kokia nors kita mėsa. Taip pat puikiai tinka naudoti kaip padažą traškučiams ar daržovių skiltelėms.

Skanaus!

Recepte naudojama:

Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 70 g

12.00 
Naudoti: troškiniams, salotoms, sriuboms, košeriniam maistui gaminti.

Japoniški shiitake grybų milteliai 40g

10.00 
Japoniškų Shiitake grybų milteliai - patogi ir universali alternatyva grybams. Nereikia pjaustyti, belieka tik užberti ant mėgstamo bet kokio patiekalo ir šiek tiek palaukti kol milteliai išbrinks ir skonis atsiskleis. Ir užtenka vos mažo žiupsnelio!

Premium Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 300 g

39.90 
Premium Shiitake grybai naudojami įvairiems troškiniams, salotoms, sriuboms gaminti. Japoniška triumų alternatyva. Tinka košeriniam maistui gaminti.
Back to list