Vištienos patiekalai

Teriyaki vištiena

Teriyaki vištiena

Mano Japonija
Švelni vištiena, glazūruota kvapniame naminiame padaže, vakarienei. Klasikinė vištiena Teriyaki, paruošta autentišku japonišku kepimo būdu.
5 from 1 vote
Bendras laikas 1 hour 30 minutes
Course Main Course, Side Dish
Virtuvė Japanese
Porcijos 3 žmonės

Ingridientai
  

Instrukcijos
 

  • Įdėkite kiekvieną krūtinę tarp 2 plastikinės plėvelės dalių ir plakite iki 1 cm storio. Į dubenį įpilkite sojos padažą, Hon Mirin, suberkite cukrų ir 1 arbatinį šaukštelį imbiero, maišykite, kol cukrus ištirps. Įdėkite vištienos filę ir išmaišykite. Uždenkite ir laikykite šaldytuve 1 valandą, vieną kartą pasukdami.
  • Dideliame puode užvirkite vandenį, suberkite ryžius ir virkite 12 minučių, kartais maišydami. Nusausinkite ir suberkite smulkintą laiškinį česnaką bei imbiero likučius. Uždenkite.
  • Išspauskite "išdžiovindami" vištieną, nupilami sultis ir išsaugokite jas (jos bus reikalingos vėliau). Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite vištieną ant vidutinės ugnies 5 minutes, apverskite ir kepkite dar 4 minutes. Perkelkite ant padėklo.
  • Į keptuvę įpilkite marinato ir 3 šaukštus vandens. Užvirkite ant didelės ugnies ir grąžinkite vištienos filę bei vištienos sultis. Troškinkite 5-6 minutes, vieną kartą pasukdami.
  • Patiekite vištieną visą, įstrižai juostelėmis ir suverkite ant iešmų arba supjaustydami gabaliukais. Ryžius patiekite kaip garnyrą.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Back to list