Teriyaki vištiena
Švelni vištiena, glazūruota kvapniame naminiame padaže, vakarienei. Klasikinė vištiena Teriyaki, paruošta autentišku japonišku kepimo būdu.
Ingridientai
- 3 stalo šaukšt. Genen Shoyu sojos padažas
- 4 gabaliukai Vištienos krūtinėlės filė
- 2 stalo šaukšt. Saldi sakė Hon Mirin
- 1,5 stalo šaukšt. Rudas minkštas cukrus
- 3 arbatos šaukšt. Imbiero pasta Oroshi Nama
- 300 g Ryžiai ilgagrūdžiai
- 2 stalo šaukšt. Laiškinis česnakas smilkiai supjaustytas
- 2 stalo šaukšt. Daržovių aliejus
Instrukcijos
- Įdėkite kiekvieną krūtinę tarp 2 plastikinės plėvelės dalių ir plakite iki 1 cm storio. Į dubenį įpilkite sojos padažą, Hon Mirin, suberkite cukrų ir 1 arbatinį šaukštelį imbiero, maišykite, kol cukrus ištirps. Įdėkite vištienos filę ir išmaišykite. Uždenkite ir laikykite šaldytuve 1 valandą, vieną kartą pasukdami.
- Dideliame puode užvirkite vandenį, suberkite ryžius ir virkite 12 minučių, kartais maišydami. Nusausinkite ir suberkite smulkintą laiškinį česnaką bei imbiero likučius. Uždenkite.
- Išspauskite "išdžiovindami" vištieną, nupilami sultis ir išsaugokite jas (jos bus reikalingos vėliau). Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite vištieną ant vidutinės ugnies 5 minutes, apverskite ir kepkite dar 4 minutes. Perkelkite ant padėklo.
- Į keptuvę įpilkite marinato ir 3 šaukštus vandens. Užvirkite ant didelės ugnies ir grąžinkite vištienos filę bei vištienos sultis. Troškinkite 5-6 minutes, vieną kartą pasukdami.
- Patiekite vištieną visą, įstrižai juostelėmis ir suverkite ant iešmų arba supjaustydami gabaliukais. Ryžius patiekite kaip garnyrą.
Tried this recipe?Let us know how it was!