Vištienos patiekalai

Tailandietiškas Shiitake grybų ir kokosų pieno karis

2-3 asmenims

Reikės:

  • 10 gramų džiovinų shiitake grybų
  • 1/2 šaukštelio miltų
  • 150 gramų vištienos krūtinėlės, supjaustytos 3 cm kubeliais ir išvoliotos miltuose
  • 150 gramų komacunos (tamsiųjų kopūstų), supjaustytos po 5 cm
  • 120 gramų smulkinto svogūno
  • 20 gramų žalios tailandietiškos kario pastos
  • 1 šaukštelio aliejaus
  • 1 šaukštelio žuvies padažo
  • 200 ml kokosų pieno
  • šviežių kalendros lapų

Paruošimas:

1 žingsnis

Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 100 ml vandens. Svarbu, kad grybai būtų pilnai apsemti. Po 30 minučių skystį nupilkite ir atsidėkite į šalį – jį naudosime vėliau. Grybus susmulkinkite.

2 žingsnis

Į keptuvę supilkite aliejų ir žalią tailandietišką kario pastą, kaitinkite ant žemos ugnies, kol pajusite aromatą. Įdėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės.

3 žingsnis

Įdėkite vištieną ir kepkite, kol ji paruduos. Įdėkite smulkintus shiitake grybus, žuvies padažą ir kokosų pieną. Į pirmajame žingsnyje nuo grybų nupiltą skystį įpilkite dar vandens, kol turėsite 100 ml skysčio, Jį supilkite į keptuvę.

4 žingsnis

Troškinkite, kol mėsa iškeps. Tada įdėkite komacuną ir kepkite, kol suminkštės.

5 žingsnis

Patiekite su ryžiais ir kalendros lapais.

Skanaus!

Recepte naudojama: