Vištienos patiekalai

Tailandietiškas Shiitake grybų ir kokosų pieno karis

2-3 asmenims

Reikės:

  • 10 gramų džiovinų shiitake grybų
  • 1/2 šaukštelio miltų
  • 150 gramų vištienos krūtinėlės, supjaustytos 3 cm kubeliais ir išvoliotos miltuose
  • 150 gramų komacunos (tamsiųjų kopūstų), supjaustytos po 5 cm
  • 120 gramų smulkinto svogūno
  • 20 gramų žalios tailandietiškos kario pastos
  • 1 šaukštelio aliejaus
  • 1 šaukštelio žuvies padažo
  • 200 ml kokosų pieno
  • šviežių kalendros lapų

Paruošimas:

1 žingsnis

Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 100 ml vandens. Svarbu, kad grybai būtų pilnai apsemti. Po 30 minučių skystį nupilkite ir atsidėkite į šalį – jį naudosime vėliau. Grybus susmulkinkite.

2 žingsnis

Į keptuvę supilkite aliejų ir žalią tailandietišką kario pastą, kaitinkite ant žemos ugnies, kol pajusite aromatą. Įdėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės.

3 žingsnis

Įdėkite vištieną ir kepkite, kol ji paruduos. Įdėkite smulkintus shiitake grybus, žuvies padažą ir kokosų pieną. Į pirmajame žingsnyje nuo grybų nupiltą skystį įpilkite dar vandens, kol turėsite 100 ml skysčio, Jį supilkite į keptuvę.

4 žingsnis

Troškinkite, kol mėsa iškeps. Tada įdėkite komacuną ir kepkite, kol suminkštės.

5 žingsnis

Patiekite su ryžiais ir kalendros lapais.

Skanaus!

Recepte naudojama:

Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 70 g

10.50 
Naudoti: troškiniams, salotoms, sriuboms, košeriniam maistui gaminti.

Japoniški shiitake grybų milteliai 40g

7.30 
Japoniškų Shiitake grybų milteliai - patogi ir universali alternatyva grybams. Nereikia pjaustyti, belieka tik užberti ant mėgstamo bet kokio patiekalo ir šiek tiek palaukti kol milteliai išbrinks ir skonis atsiskleis. Ir užtenka vos mažo žiupsnelio!

Premium Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 300 g

32.90 
Premium Shiitake grybai naudojami įvairiems troškiniams, salotoms, sriuboms gaminti. Japoniška triumų alternatyva. Tinka košeriniam maistui gaminti.
Back to list