Kiaulienos patiekalai

Netikras zuikis su shiitake grybais ir tofu

6-8 asmenims

Netikram zuikiui reikės:

  • 10 gramų džiovintų shiitake grybų
  • 200 gramų maltos kiaulienos
  • 270 gramų japoniško kepto tofu
  • 1 kiaušinis
  • 80 gramų svogūnų
  • 3 šaukštelių maltų džiūvėsėlių
  • 1 šaukštelio sakės
  • 1 šaukštelio ryžių vyno pagardo
  • 1 šaukštelio miso
  • 1 šaukštelio sojų padažo

Abrikosų padažui reikės:

  • 1 šaukštelio abrikosų džemo
  • 1 šaukštelio sakės
  • 1 šaukštelio saldaus ryžių vyno kepimui
  • 1 šaukštelio sojų padažo

Netikro zuikio paruošimas:

1 žingsnis

Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 60 ml vandens. Svarbu, kad grybai būtų pilnai apsemti. Laikykite vandenyje apie 30 minučių. Po to atskirkite skystį ir atsidėkite į šalį – jį naudosime vėliau. Grybus supjaustykite per pusę.

2 žingsnis

Sudėkite maltą kiaulieną, tofu, kiaušinį, svogūnus, džiūvėsėlius, sakę, saldų ryžių vyną kepimui ir sojų padažą į trintuvą (blenderį) ir trinkite, kol viskas tolygiai susimaišys.

3 žingsnis

Sudėkite grybus į bendrą mišinį. Įkaitinkite orkaitę iki 200℃ ir padenkite kepimo formą sviestiniu popieriumi. Supilkite visą mišinį į formą ir paskirstykite tolygiai, kepkite 15 minučių.

Abrikosų padažo paruošimas:

1 žingsnis

Abrikosų džemą, sakę, saldų ryžių vyną kepimui ir 45 ml pirmajame žingsnyje atidėto skysčio supilkite į mažą keptuvę. Troškinkite, kol padažo kiekis sumažės dviem trečdaliais.

2 žingsnis

Užpilkite padažą ant netikro zuikio ir toliau kepkite orkaitėje 180℃ temperatūroje 20 minučių.

Skanaus!

Recepte naudojama:

Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 70 g

10.50 
Naudoti: troškiniams, salotoms, sriuboms, košeriniam maistui gaminti.

Japoniški shiitake grybų milteliai 40g

7.30 
Japoniškų Shiitake grybų milteliai - patogi ir universali alternatyva grybams. Nereikia pjaustyti, belieka tik užberti ant mėgstamo bet kokio patiekalo ir šiek tiek palaukti kol milteliai išbrinks ir skonis atsiskleis. Ir užtenka vos mažo žiupsnelio!

Premium Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 300 g

32.90 
Premium Shiitake grybai naudojami įvairiems troškiniams, salotoms, sriuboms gaminti. Japoniška triumų alternatyva. Tinka košeriniam maistui gaminti.
Back to list