Vištienos patiekalai

Kepta vištiena su Yuzu Koshō

Kepta vištiena su Yuzu Koshō

Receptas patraukia žmonių dėmesį savo grožiu ir paprastumu, tai puikus būdas pritraukti draugus ir nustebinti artimuosius.

  • 1 skiltelė Česnakas (sutrintas)
  • 2 arbatos šaukšt. Imbieras (Smulkiai tarkuotas)
  • 1,5 stalo šaukšt. Genen Shoyu sojos padažas
  • 1 stalo šaukšt. Saldi sakė Hon Mirin
  • ¾ arbatos šaukšt. Yuzu Koshō prieskoninė pasta 
  • 4 gabaliukai Vištienos krūtinėlės filė (kiekvienas supjaustytas 4 juostomis)
  • ⅔ puodelis arba 165ml Kabayaki padažas (Sojos padažas, Hon Mirin ir cukrus lygiomis dalimis verda iki sirupo konsistencijos)
  • Japoniškas 7 žolelių mišinys 
  • „Micro Shiso“ lapai (kaip opcija serviravimui )
  1. Įmirkykite vėrinukus 20 minučių šaltame vandenyje.

  2. Į dubenį suberkite česnaką, imbierą, soją, miriną ir 1/2 arbatinio šaukštelio yuzu kosho. Išmaišykite ir įdėje vištienos filę gerai panardinkite . Uždenkite ir laikykite šaldytuve 1 valandą, kad pasimarinuotų.

  3. Įkaitinkite kepsninę ar ant grotelių keptuvę iki aukštos temperatūros. Dubenyje sumaišykite kabayaki padažą ir likusį 1/4 šaukštelio yuzu kosho. Vištieną tepkite kabayaki mišiniu ir kepkite 2-3 min kiek vieną pusę , kol karamelizuosis ir iškeps.

  4. Vištienos filę užmaunam ant iešmų ir suserviruojam ant pateikimo lekštės. Pabarstykite šiek tiek togarashi ir papuoškite šizo lapais, jei naudojate. Skanaus!

Back to list