Jautienos patiekalai

Stroganovo jautiena su shiitake grybais

2-3  asmenims

Reikės:

15 gramų džiovintų pjaustytų šitake pievagrybių
200 g jautienos sprandinės, supjaustytos plonomis juostelėmis
180 gramų svogūno, supjaustyto griežinėliais
1/2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šaukštas baltojo vyno
90 gramų grietinės
1/3 šaukštelio druskos

Pagal poreikį galite įsidėti:
+ Juodųjų pipirų
+ Smulkiai supjaustytų petražolių
+ Paprikos miltelių

PARUOŠIMAS

1 žingsnis

Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 200 ml vandens. Po 30 minučių atskirkite vandenį, jį naudosime vėliau.

2 žingsnis

Sviestą, svogūną ir česnaką sudėkite į puodą, uždengtą ant vidutinės ugnies ir kepkite kol svogūnai suminkštės. Sudėkite jautieną, nusausintus shiitake grybus ir apkepinkite jautieną iš abiejų pusių.

3 žingsnis

Į puodą supilkite baltąjį vyną ir maišykite 1 minutę.
Įpilkite visą atskirtą vandenį ir troškinkite 7–8 minutes ant vidutinės ugnies.

4 žingsnis

Įpilkite grietinės ir pagardinkite druska, bei juodaisiais pipirais.
Prieš patiekdami apibarstykite petražolėmis ir paprikos milteliais.

Skanaus!

Recepte naudojama:

Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 70 g

12.00 
Naudoti: troškiniams, salotoms, sriuboms, košeriniam maistui gaminti.

Japoniški shiitake grybų milteliai 40g

10.00 
Japoniškų Shiitake grybų milteliai - patogi ir universali alternatyva grybams. Nereikia pjaustyti, belieka tik užberti ant mėgstamo bet kokio patiekalo ir šiek tiek palaukti kol milteliai išbrinks ir skonis atsiskleis. Ir užtenka vos mažo žiupsnelio!

Premium Japoniški džiovinti Shiitake grybai DONKO 300 g

39.90 
Premium Shiitake grybai naudojami įvairiems troškiniams, salotoms, sriuboms gaminti. Japoniška triumų alternatyva. Tinka košeriniam maistui gaminti.
Back to list